Publicerat 2024-05-10

Varmt välkommen till en föreläsning som kommer att ge dig nya insikter och inspiration på temat berikning. Under föreläsningen kommer vi att utforska olika aspekter av berikning, från grundläggande principer till praktisk tillämpning. Ni kommer få konkreta tips som är speciellt anpassade för just SMHKs hundraser.
Christina är sociolog, föreläsare och driver Csigoras Hundcenter. Hennes specialintressen är hundars behov, beteenden och relationen till oss människor. Hon har också fött upp kuvasz och puli i över 20 år.
Christel är en mångsidig hundinstruktör och erfaren berikningskonsult. Hon har en speciell passion för kuvasz men även haft många andra hundraser genom åren. Christel håller bland annat kurser i nosework, viltspår, agility, berikning och utbildar även brandvarningshundar.
Föreläsningen kommer att hållas digital via Zoom och beräknas hålla på ca 1,5-2 timmar.
Vårt mål med utbildningen är att få mer kunskap i hur vi kan berika våra hundar i vardagen.
Anmälan sker till Marianne marianne@smhk.nu senast den 25 maj
Föreläsningen är gratis att delta. Anmälan är dock bindande och vid uteblivet, ej meddelat, deltagande faktureras en avgift på 100kr.

Publicerat 2024-04-30

Digital föreläsning – Ge vapen en bra start!

På ett direktsänt webbinarium den 2 maj kommer veterinären Sara Molin föreläsa  om rörelseapparatens utveckling, tillväxtsjukdomar, ledskador och motion av valpar.  Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla medlemmar.
Ska valpar motioneras för att må bra och utvecklas eller kan det rent av vara skadligt? 

Den 2 maj pratar veterinären Sara Molin  om rörelseapparatens utveckling, tillväxtsjukdomar, ledskador och motion av valpar. Föreläsningen kommer ta upp vilken forskning som finns på motion av unga hundar och vad den visat.  

Efter föreläsningen har du möjlighet att själv ställa frågor till Sara och få svar direkt. Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Zoom.

✅ Var? Distans via Zoom
✅ När? 2 maj 19.00  

Publicerat 2024-04-05

Svenska Mastiffklubben flyttar in i Barktail – Hundvärldens nya medlemsapp!

Vi på Mastiffklubben har spännande nyheter att dela med dig. Vi har nu gått med i Barktail – Hundvärldens nya medlemsapp! Detta innebär att du som medlem nu kan träffa andra mastiffägare och dela kunskap digitalt.

Barktail är en plattform där vi i klubben kan mötas, utbyta idéer och dela med oss av våra erfarenheter. Det är en unik möjlighet att fördjupa vår kunskap och kärlek till rasen, samt att hålla oss uppdaterade med de senaste nyheterna och evenemangen från klubben.

Snart skickar vi ut ett välkomstmail (vecka 14) till alla våra medlemmar med detaljer om hur du aktiverar ditt Barktail-konto – helt kostnadsfritt. Missa inte detta tillfälle att bli en del av vår växande digitala gemenskap.

För mer information, besök Barktail – Hundappen för dig och din klubb och välj Svenska Mastiffklubben. Behöver du teknisk support eller saknar ditt välkomstmail, tveka inte att kontakta Barktail på 031 744 44 48.


Publicerat 2024-04-02

På ett direktsänt webbinarium den 4 april kommer Katja Nilsson, forskare vid Institutionen för husdjursgenetik SLU, att berätta om vad vi vet om den genetiska bakgrunden till rädsla hos hund.

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla medlemmar. Det vänder sig i första hand till uppfödare men är säkert intressant för alla hundägare. Vi vill gärna ha er hjälp att sprida informationen till era medlemmar. Texten nedan kan ni använda för en nyhet, ett Facebookinlägg eller mejlutskick.

Vill du lära dig mer om rädsla hos hund och hur arv och miljö spelar in? Då ska du delta på webbinariet torsdag den 4 april.Det här webbinariet med Katja Nilsson, forskare vid Institutionen för husdjursgenetik SLU, kommer att handla om vad vi vet om den genetiska bakgrunden till rädsla, hur ärftligt det är och hur vi kan hantera rädsla i praktiskt avelsarbete – exempel kommer tas från både hund och andra djurslag.

Efter föreläsningen har du möjlighet att själv ställa frågor till Katja och få svar direkt.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Zoom.

✅ Var? Distans via Zoom

✅ När? 4 april 19.00


Publicerat 2024-03-17


Publicerat 2024-03-17

Den 20 mars kommer hudspecialisten Kerstin Bergvall från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, om allergier på ett direktsänt webbinarium.

Webbinariet är kostnadsfritt och öppet för alla medlemmar. Det vänder sig i första hand till uppfödare men är säkert intressant för alla hundägare. Vi vill gärna ha er hjälp att sprida informationen till era medlemmar. Texten nedan kan ni använda för en nyhet, ett Facebookinlägg eller mejlutskick.

Vill du lära dig mer om allergier hos hund och hur arv och miljö spelar in? Då ska du delta på webbinariet onsdag den 20 mars.

Hudspecialisten Kerstin Bergvall från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, kommer prata om olika mekanismer som leder till att den allergiska inflammationen i huden uppstår.

Varför ser vi fler allergiska hundar inom vissa raser? Under webbinariet kommer Kerstin också att prata om vad man i dag vet om kända riskfaktorer och svara på om det även finns skyddande faktorer. Vilka är i så fall de?

Efter föreläsningen har du möjlighet att själv ställa frågor till Kerstin och få svar direkt.

Webbinariet är kostnadsfritt och sänds via Zoom.

✅ Var? Distans via Zoom
✅ När? 20 mars 19.00


Publicerat 2024-03-16

I samband med Svenska Mastiffklubbens årsmötet drogs vinnaren i lotteriet, MASTIFFTAVLAN.
Konstnär: Jorunn Jakobsen Grangert
Bente presenterar vinnaren. Vi säger grattis till: Tina Borneklint
Då mastiffen på tavlan är så lik Lilians Opal, skänkte Tina tavlan till Lilian.


Publicerat 2024-03-05

Årsmöteshandlingar finns nu tillgängliga, läs mer

Publicerat 2024-02-03

Årets första NYHETSBREV är skickats via e-post till våra medlemmar, vi samlar alla nyhetsbrev på hemsidan.


Publicerat 2024-01-31

Webbmaster: Eva Rydqvist, suppleanteva@svenskamastiff.com
När jag tillverkat sidan har jag kopierat visst material från tidigare hemsida. Om du hittar något som är felaktigt vänligen skicka ett mejl till mig och jag korrigera det som är fel. Du får självklart höra av dig även när det gäller annat på hemsida.
Under fliken galleri har vi idag ett antal härliga mastiffer men hoppas få fylla på med många fler, både med och utan meriter, ”änglahundar” och nu levande hundar. Vill du att din mastiff ska finnas där?


Publicerat: 2024-01-31


Publicerat: 2023-01-28
Inbjudan från Broholmerföreningen Sverige-Norge 

Digital föreläsning Allergi hos hund med Babette Taugbøl, Veterinär Dermatolog

Torsdagen den 22 februari 2024, kl 19:00 – 20:00 via Zoom

Babette kommer att ta upp följande
Hur visar sig allergi?
Hur kommer man fram till rätt diagnos?
Vilka är behandlingsalternativen?
Vad kan jag som djurägare göra?
Lite om andra vanliga hudproblem – i mån av tid.

Babette har doktorsgrad från veterinärhögskolan i Hannover och vidareutbildning i hudsjukdomar från Storbritannien (CertVD) och är svensk specialist i dermatologi för hund och katt. En närmare presentation av Babette hittar du på vår hemsida https://broholmer.se/aktiviteter/

Kostnad: 75 kr/deltagare

Anmäl dig via e-post till sekreterare@broholmer.se senast den 11 februari.

Vi behöver ditt namn, e-postadress samt vilken rasklubb du tillhör.

Deltagarantalet är begränsat så det är ”först till kvarn” som gäller.

Efter anmälan får du bekräftelse via e-post med betalningsinformation.

Länk till Zoom skickas ut några dagar innan föreläsningen.

Anmälan är bindande. Vid förhinder är det viktigt att du meddelar oss.

Varmt välkommen!
Hälsar styrelsen i Broholmerföreningen


Publicerat 2024-01-27

LOTTERI – Förlängd tid till dragning!!

Tavlan Mastiff 42×33 cm inkl. ram, klar att sätta upp på väggen, har klubben till pris i sitt lotteriet. Det finns fortfarande några lotter kvar att köpa in sig på.

Konstnären Jorunn Jakobsen Grangert

Bosatt i Värmland och hade sin första egna utställning 2023 med stor framgång.

En lott kostar 50 kr, och genom att skriva vilka nummer ni vill ha, mellan 1-100, i kommentarsfältet och i swishen, är ni med i dragningen.

Swishnummer är 123 274 06 94
Lycka Till!


Publicerat 2024-01-26


Publicerat 2024-01-26